perjantai 29. tammikuuta 2010

Kiristelyteksti

I.
Mä tulin Madridiin sillä fiiliksellä, että tämä on todellinen kulttuurikaupunki kaikissa suhteissa, ja melkein näin voikin sanoa. Näyttelyitä, musiikkia, tanssia, ravintoloita... kaikkea löytyy. Mutta ei elokuvia. Kahden ensimmäisen viikkoni aikana mä olen etsinyt aktiivisesti elokuvakauppoja ja elokuvateattereita, joiden valikoima poikkeaisi jotenkin siitä valtavirrasta, jonka voin löytää Jyväskylästäkin. Mutta täällä ei ole yhtäkään elokuvaputiikkia, ja teatterien (joita on aika paljon) tarjonta rajoittuu linjalle 'Sherlock Holmes' ja 'Avatar'. Aika erikoista, jos miettii että kyseessä on 5 miljoonan ihmisen metropoli. Yritin kaivella tietoa internetistä, kävelin ympäri kaupungin katuja ja etsin... ja lopulta paikallistin siistin kaupan nimeltä 8 y Media, joka myy ainoastaan elokuva-aiheista kirjallisuutta. Kysyin liikkeen pitäjältä, olisiko Madridissa jotain divaria tai kauppaa, josta voisin olla kiinnostunut. Vastaus oli yksiselitteinen: "No". Mies ohjasi minut suureen elektroniikkatavarataloon FNAC:iin, Callaon metroaseman vieressä, jossa on toki aika hyvä valikoima... mutta ei se ole lähelläkään sitä mitä olen kaivannut. Hinnatkin ovat Suomea kalliimmat. Lehtikojusta ostin Guía del Ocion, joka on eräänlainen "Madrid tällä viikolla" -julkaisu, josta voi katsoa lähes kaikki Madridin tapahtumat. Kävin läpi elokuvateatterien tarjonnan, ja oikeastaan mitään mielenkiintoista ei löytynyt. Esim. Helsingissä KAVA:n näytökset ovat kattavuudeltaan ja mielenkiintoarvoiltaan paljon parempia viikosta toiseen. Rastronkin olen todennut aikamoiseksi onnenonkimiseksi elokuvien suhteen, ellei sitten halua pornoa.

II.
Kävin muutama päivä sitten ensimmäistä kertaa kurkistamassa pankkitililleni tänne tulon jälkeen. Ikään kuin vahinkojen tarkistusta. Ihmettelin kun tililtäni ei ollut lähtenyt euroakaan, vaikka olen käyttänyt rahaa aika antaumuksella ensimmäisen kahden viikon aikana. Aika hitaasti nää ulkomaankäytöt päivittyy sinne tilille(?) Eilen tarkastin sit myös VISA-puolen, ja huomasin et sinnehän ne kaikki mun ostot ja automaattinostot on menneet... Jokainen korttimaksu ja käteisnosto on mennyt luotolle. Mä hieman ihmettelin kun ei multa kertaakaan oltu kysytty haluanko pankilta vai luotolta, joten oletin että pankillehan se sit menee.

Noh, ei mennyt.

Nyt mua sit kiristelee vitusti, koska mun luottokortin kuukausikohtainen nostoraja on 800€, ja se on täynnä. Maanantaina mun vuokraisäntä Francisco ('Paco') tulee allekirjoittamaan vuokrasopimuksen ja mun pitäisi maksaa helmikuun vuokra ja vuokratakuu, yhteensä 700€. Kuukausi onneksi vaihtuu maanantaina, et sit mulla pitäisi olla taas uusi 800€ nostettavissa. Mut sit on myös se, että täällä voi nostaa maksimissaan 300€ kerrallaan pankista... eli mä en nyt oikein tiedä että saanko mä yleensäkään maanantaina nostettua enempää kuin 300€, vai joudunko mä kenties käymään nostamassa kolmesta eri automaatista 300€+300€+200€, vai mitä. Ja sit mun kuukauden luotto onkin jo taas tapissa :S vitun turhauttavaa kun ei pääse käsiksi OMIIN rahoihin!

III.
Tilasin joulukuussa rinkan briteistä, koska se oli niin paljon halvempi kuin Suomesta ostamalla. Rinkka ei kuitenkaan saapunut ajoissa ennen lähtöäni, joten otin Annin Haltin lainaan. Nyt alkaa olla jo helmikuu, eikä rinkasta ole vieläkään kuulunut, joten laitoin pari päivää sitten mailia OutdoorGB:lle, josta sen tilasin. Kysyin että onko tässä nyt kaikki ihan ok. He vastasivat nopeasti, että paketti lähetettiin, se saapui Suomeen, mutta kukaan ei noutanut sitä. Mä olin et 'perkele, onko ne porukat nyt jättäny sen noutamatta'? Mut ei niille ollut tullut mitään saapumisilmoitusta tai puhelua... Paketti oli saapunut, odottanut, ja sit lähtenyt takaisin britteihin. Nyt ne voi lähettää sen uudelleen, mutta mä joudun maksamaan uudelleen lähetyskulut. En ole ihan varma pitäiskö mun lähetyttää rinkka Suomeen porukoille, vai pyytää suoraan tänne Madridiin.

Mua niin kiristelee tällaiset ylimääräiset vastoinkäymiset, tai ongelmat arjessa. Olen muutenkin niin huono asioiden hoitamisessa, ja vielä kun joutuu miettimään kaikkea täysin turhaa. Tässä elinaika taas lyhenee jollain kuudella kuukaudella!

Mut ehkä nää kaikki järjestyy!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti