lauantai 13. helmikuuta 2010

"No anna edes euro"

Kaveri ja kaverin kaveri olivat kävelleet aamuyön pikkutunteina Solilta lähtevää Calle Monteraa ja sen jälkeen alkavaa Calle Hortalezaa pitkin. Ehkä "hieman humalassa". Kadut ovat tunnettuja huorien passipaikkoja (mun mielestä suomalaisittain ihan hauska juttu, et samalla kadulla on myös poliisiasema), ja nämä ylpeät ammatinharjoittajat ovat toimessaan aika aggressiivisia. Huora oli käynyt kaverin kaverin käteen kiinni ja yrittänyt viedä tämän asiakkaakseen. Hinta olisi vain 25 euroa. No tää tyyppi ei ollut suostunut huolimatta aika selkeästä markkinointistrategiasta. Seuraavaksi huora oli yrittänyt varastaa sormuksen suoraan miehen sormesta. Tämäkin yritys epäonnistui. Ikään kuin viimeisenä oljenkortena muija oli vielä pyytänyt: "No anna edes euro" :D Ei ollut saanut sitäkään!

Odoteltiin muutama päivä sit Jereä Gran Vian metrosisäänkäynnin luona, joka on siinä Monteran ja Hortalezan kohtaamispisteessä, ja katseltiin sitä meneillään olevaa teerenpeliä. Prostituoidut seisovat kauppojen vieressä pienissä ryhmissä korkeine korkoineen ja välillä käyvät juttelemassa potentiaalisen oloisille miehille. Jos asiakas löytyy, he katoavat läheisille sivukaduille, ilmeisesti siellä on vastaanottotiloja. Huorissa mä en sinällään nähnyt mitään hauskaa, mutta asiakkaina olleet äijät oli aika humoristisia. Osa saattoi naisensa takaisin passipaikalle, suuteli molemmat posket kuten on kohteliasta, ja poistui. Ei mitään ihmeellistä tai poikkeavaa. Osa vaikutti silminnähden kiusaantuneelta, käveli naisen kanssa hieman ympärilleen pälyillen, ikään kuin tuttuihin törmäämistä varoen. Jäähyväisten jälkeen hieman mietteliästä ympärilleen pälyilemistä, ja nopea poistuminen. Hauskin tapaus oli kun huora pyyhki yksinään kohti sivukatua, ja viitisen metriä hänen perässään käveli pieni lippispäinen äijä ihan vitun casually, kännykkäänsä näppäillen. "Joo tässä mä kävelen en ole huoriin menossa sattumalta käännyn samalle autiolle sivukujalle kuin tuo tuntematon nainen korkeissa koroissa ja tekstiviestiäkin laitan kuka huoriin menijä nyt laittaisi tekstiviestiä" ... hieman pisti naurattamaan.

Espanjassa on satojatuhansia prostituoituja, 300.000 on vissiin aika lähellä totuutta. Kaikille se ei ole mikään kokopäivätyö, vaan enemmänkin sivutoimi, lisätuloja niinku. Lähinnä muijat on Itä-Eurooppalaisia tai Etelä-Amerikkalaisia... mut jossain uutisessa sanottiin et laman myötä myös ihan oikeat espanjattaretkin ovat joutuneet taipumaan bordellityöntekijöiksi. Mä en nyt oikein tiedä, mut prostituutio on täällä vissiin ihan laillinen elinkeino, toisin kuin vaikka meillä Suomessa. Mut en mä lähtis prostituutiota ihan mihinkään kassatyöhön rinnastamaan kuitenkaan... sen verran surulliselta toi maailma vaikuttaa enimmäkseen.

Kyl mä prostituution ajatuksen ihan hyväksyn, jos joku nainen (tai mies) kokee ettei se oma kroppa nyt ole mikään pyhäkkö, jonka pyhimpään suodaan pääsy vain harvoille ja valituille, niin antaa palaa vaan. Mut mua oksettaa koko hommassa se, et niistä naisista suurin osa ei ole tehnyt valintaansa kovinkaan vapaaehtoisesti, tyyliin "hmm, lähtisköhän sitä parturiksi vai prostituoiduksi". Taustalla on monenlaisia ongelmia ja umpikujia aikaisemmassa elämässä... monesti puhdasta hyväksikäyttöä. Prostituutio on sit jatkumoa samalle paskalle. Mä en tajua miten palvelun ostajat pystyvät sivuuttamaan kaikki nuo ilmeiset lieveilmiöt. No ihmiset nyt yleisesti ottaen pystyvät sivuuttamaan ihan mitkä tahansa asiat ilman ongelmia. Tyhmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti