lauantai 20. helmikuuta 2010

Yllätykset I ja II

Yllätys I

Tiistai-iltana tulin koulusta himaan ja aloin tekemään ruokaa. Hetken päästä keittiön valo pimeni, ja katsoin että lamppuhan se paloi sittennii. Kiristeli aika paljon kun kyseessä on halogeeniputki, jonka vaihtaminen tuntui siinä vaiheessa päivää ylivoimasen rasittavalta tehtävältä. Sitten huomasin ettei lamppu ollutkaan palanut, vaan koko asunnosta oli sähköt poissa. Ajattelin että kyseessä on joku väliaikainen katkos, ja että sähköt palaavat myöhemmin illalla, tai aamulla. Ja jos ei, menisin aamulla sönkkäämään La porteralle että nyt on jokin pielessä.

Ei sähköä = ei nettiä. Kiristeli aika pahasti olla ilta ilman konetta, mutta myöhemmin tajusin että se mistä mun pitäisi olla huolissaan ei ole koneen puute, vaan lämmityksen puute. Ulkona oli kuitenkin nollakeli. Kämppäni lämpötila laski yöllä varmaan 10 asteeseen! Aamulla pedistä nouseminen, suihkussa käyminen ja pukeminen osoittautui aika uroteoksi... ihan vitun kamalaa. Kertoo vissiin tarpeeksi, jos sanoo että aamusuihkun jälkeen hengitykseni höyrysi.

Osoittautui että vuokraisäntäni Paco ei ollut maksanut sähkölaskua ja sähköyhtiö oli päättänyt laittaa kovan kovaa vasten. Paco tuli heti seuraavana aamuna Madridiin hoitamaan asiaa: hän soitti yhtiölle, maksoi laskun, jonka jälkeen yhtiöstä luvattiin että virta palaa saman päivän aikana. Espanjalaisen tavan mukaan homma kuitenkin venyi, ja olin ilman sähköä yhteensä kolmen yön ajan. Nappasin tästä pienen vilustumisen.

Yllätys II

Torstai-iltana päätettiin poikain kanssa mennä katsomaan Atletico Madridin matsi turkkilaista Galatasarayta vastaan. Kesken pelin Bui (Jyväskylästä) soitti et mitäs mulle, ja kertoi että on bissellä mun naapurissa. Mietin että mitä se Kuokkalassa tekee bissellä. En mä nyt oikein osannut ajatella että jätkä olisi bissellä mun alakerran baarissa MADRIDISSA. Mut siellähän se oli. Olisi tehnyt mieli lähteä samantien pois stadionilta, mut kyllä mä pelin loppuun asti katsoin.

Bui oli istunut keskiviikkona junassa kohti Helsinkiä, ja oli saanut ajatuksen, että voisi huvikseen lähteä Madridiin pitkälle viikonlopulle. Suomen talvi oksetti, ja Madridiin oli luvattu hyvää keliä (ja nyt on hyvä keli, aurinko paistaa kauniisti). No jätkä sit hyppäsi koneeseen sen kummempia miettimättä, netistä tulostetut metro- ja kaupunkikartta taskussaan.

Jos toi sähkökuvio oli kiristelevä yllätys, niin hyvän kaverin ex tempore -matka puolestaan oli todella mahtava! Hän on mestoilla maanantaiaamuun saakka. Käytiin eilen katselemassa keskusta-aluetta ja kauppoja... illalla käytiin cañoilla ja tapaksilla El Tigressä... ja myöhemmin brasilialaisen Stephanien syntymäpäivillä suunnitelmana juoda muutama olunen. (no ok, toi "pari" nyt oli aika optimistista ajattelua, ainakin sellainen fiilis oli kun istuttiin aamuneljän jälkeen bussissa jossain päin Madridia, pieni känni päällä, ehkä matkalla Cibelesiin, josta ehkä löytyisi jatkobussi Moncloaan ja kotiin). ((toisaalta jos lähdettiin muutamalle oluelle, niin miksi me ostettiin kuusi olutta, litra viiniä ja litra sangriaa... "eihän näitä tartte juoda kaikkia". Joo, eihän niitä nyt kaikkia tartte juoda)). Nyt Bui on kaupungilla, ja mä menen kohta perässä. Jos sitä söisi jotain.

1 kommentti:

Henni kirjoitti...

Tykkään!! Siis yllätys II:sta :) Ja oon kade! Täällä on noin sata astetta pakkasta, aurinko sentään paistaa..... ja Timolta tuli viesti aamukahvista terassilla auringonpaisteessa. Yhtäkkiä mun löysäilyaamu hesarin ja kahvikupposen kanssa ei tuntunutkaan enää niin luxukselta ;)
//Henni

Lähetä kommentti