keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Varpuset, nuo lintumaailman Pohjois-Afrikkalaiset



Istut rauhassa ydessä Retiron pienistä puistokahviloista nauttien kevätauringosta ja tortilla española -siivustasi, kun ne tulevat. Varpuset. Ärsyttäviä lintuja, roskalintuja. Monet linnut, kuten punatulkut tai rastaat, aiheuttavat lähinnä positiivisia tunteita. Toivotat ne jopa tervetulleeksi pihapiiriisi voidaksesi seurata niiden elämää ja kuunnella niiden laulua. Mutta varpuset ovat eri asia. Ne ovat suorassa ristiriidassa sen suhteen mitä pidät toivottavana linnuissa. Niiden värityskin on tuskin mistään kotoisin. Haluaisit vain olla ja nauttia olostasi, mutta varpuset häiritsevät täysin oikeutettua pyrkimystäsi. Ne haluavat osan Sinun leivästäsi, ja kun taivut ja murrat niille murusen, se ei ole tarpeeksi, ne haluavat lisää! Mihin varpusia muka tarvitaan?

---------------

Mä olin hieman ihmeissäni, kun huomasin että Espanjassakin on siirtolaisongelma. "Ai eikö Suomi olekaan ainoa maa maailmassa, jonka kulttuuri on lähellä täydellistä tuhoutumista maahanmuuttajien takia?". Itse asiassa Espanjassa on 5.200.000 ei-espanjalaista asukasta. Täällä asuu yhden Suomen verran (Pohjois-)Afrikkalaisia, Etelä-Amerikkalaisia, Itä-Eurooppalaisia... Aika käsittämätöntä! Paikalliset perussuomalaiset ja paikalliset kokoomuksen lihaaleikkaavan sibeliussiiven edustajat ovat varmasti huolissaan espanjalaisesta kulttuurista ja sitä mahdollisesti odottavasta perikadosta! Puhumattakaan nyt kaikista niistä työpaikoista ja naisista mitä nämä mamut vievät syntyperäisiltä Espanjalaisilta.

Oikeasti mä en ole ihan varma siitä millaisia reaktioita maahanmuutto täällä Espanjassa aiheuttaa. Mä en usko että kovin suurta huolta Espanjalaisen kulttuurin kohtalosta koetaan, koska Espanjaa yhtenäisenä kansana ei oikeastaan ole. Täällä on baskeja ja espanjalaisia ja katalaaneja ja galicialaisia jne... mutta espanjalaisia? Ei hajuakaan paljonko heitä voisi olla. Ehkä huoli on enemmän paikalliskulttuurien kohtalossa. Mutta kyllä tuollainen määrä siirtolaisia varmasti aiheuttaa jonkinlaisen vastareaktion "alkuperäisväestössä"... olisi ehkä kiinnostavaa lukea aiheesta enemmän. Jos jaksaa.

PS:n ruotsinristeilyjen kunniaksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti