keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Kynttiläillallinen

Maanantai-iltana kämppikseni Chileläinen kaveri Vanessa tuli syomaan illallista meille. Liityin heidan seuraansa, ja pienen lapasestalahdon jalkeen taisi tulla juotua kolme pulloa punaviinia ja muutama olut. Ilta oli aika tunnelmallinen, silla illastimme ja joimme pelkassa kynttilanvalossa (taallahan yot ovat aina pimeita, myos kesaisin). Kolmen maissa kamppis oli jo niin vasynyt, etta hanen silmansa eivat olleet pysya auki, eivatka itse asiassa pysyneetkaan. Istuttiin sitten Vanessan kanssa viela aamukuuteen asti, jolloin alkoi jo olla valoisaa.

Kynttilavalaistus ei ollut kuitenkaan mikaan tunnelmakysymys, vaan olosuhteiden sanelema pakko. Meidan kampan sahkot ovat nyt kolmatta paivaa poissa, syysta... no en ole ihan varma, ilmeisesti lasku on maksamatta. Ongelma tan sahkon kanssa, ja kaikkien muidenkin kulujen (kaasu, vesi, netti) on se, etten ole viela nahnyt ensimmaistakaan laskua itse... saatikka sitten maksanut. Vitun siistia varmasti maksaa kerralla puolen vuoden gastot kerralla :S Oletan etta liikutaan jossain 50-60€/kk valilla... eli 300-400€, perkele. Ellei enemmankin.

Laskut kiertavat Porteran (talonmies, tai tassa tapauksessa nainen) kautta, joka hoitaa ne. Teoriassa mulle pitaisi tulla joka kuukausi osuuteni maksettavaksi, mutta olenkin maassa jossa teoria ja kaytanto usein hylkivat toisiaan magneetin lailla.

Nojoo, eilen illalla saatiin lopulta kampan omistaja Paco kiinni, ja han lupasi etta tilanne korjaantuu pian. Ei ainakaan ole viela korjaantunut. Istun internet-locutoriossa kirjoittamassa tata blogitekstia, ä ja ö loytyy, mutta ne ovat sellaisen nappainyhdistelman takana, ettei maksa vaivaa.

Ei tassa muuten mitaan, mutta en paase koneelle :-( Onneksi liesi toimii kaasulla, niin se on ainakin kaytettavissa. Toinen juttu on se, kun tossa lahikaupassa myydaan tuubissa tuorebasilikatahnaa, jonka ostamista olen harkinnut tanne saapumisestani lahtien... en ole ostanut korkean hinnan vuoksi. No sunnuntaina viimeinkin ajattelin et ei jaksa miettia hintaa, ma kokeilen silti, ja eiko samantien mene vittu sahkot ja nyt se tahna on pilalla.

PS.
Nyt alkaa olla kelit kohdillaan, ulkona on 25 astetta lampoa ja aurinko paistaa. Tiedan tosin etta hymy hyytyy pian, kun kamppani lampotila nousee 30 asteeseen. Mulla oli nukkumisongelmia jo viime yona.

musiikki:

2 kommenttia:

Anni kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anni kirjoitti...

Kirjoitahan jo uusi teksti <3

Lähetä kommentti