torstai 10. kesäkuuta 2010

Malasaña


Malasaña on yksi Madridin oleellisimmista kaupunginosista, ihan kuin Kuokkala Jyväskylässä (FFFFUUUUUUU!!). Ennen kuin Anni saapui Madridiin toistamiseen, olin vieraillut mestoilla vain muutamia kertoja, ja silloinkin vain hieman haistellut reuna-alueita. Annia kuitenkin kiinnosti kovasti lähteä tutustumaan, ja hyvä niin: en missään nimessä olisi halunnut jättää Madridia tutustumatta tähän nuorekkaaseen ja mielenkiintoiseen kaupunginosaan.

Malasañassa on pieniä kahviloita, baareja, ravintoloita, vintage-liikkeitä, vaatekauppoja, lahjapuoteja, gourmet-kauppoja, sarjakuvakauppoja, käsityökauppoja, sisustuskauppoja, kampaamoja, erotiikkaliikkeitä. Ihan vitusti pieniä liikkeitä. Fiilis on usein hyvin persoonallinen, yritteliäs ja innovatiivinen; paikat tuntuvat olevan omistajiensa lempilapsia ja ylpeyden aiheita. Löysin jopa asiallisen elokuvaliikkeen: Ficciones de Cinen. DVD:iden ostaminen ei ole mahdollista, mutta vuokratarjonta on todella kova (mm. Minä ja Morrison, sekä Leninhgrad Cowboys Meet Moses).

Minä ja Annin uudet hand-made-hair-pins-from-a-finnish-swiss-woman.

Ollaan nyt viime viikkojen aikana seikkailtu katuja ympäriinsä useaan otteeseen, ja eksytty sisään kymmeniin liikkeisiin (Anni on lähinnä ostanut joitain pikkujuttuja kuten pinnejä jne.). Yhden kaupan omistaja sattui olemaan puoliksi suomalainen ja puoliksi sveitsiläinen, ette usko miten naurettiin kaikki (noooot). Monissa liikkeissä jaetaan ilmaiseksi el Dibukin kaupunginosaoppaita, joissa esitellään paikallista vaihtoehtojen kirjoa, kannattaa napata nippu näitä lehtisiä mukaan.

Erittäin tyylikästä ja hienostunutta, eleganttia. Yksi hienoista vintage-liikkeistä, jotka varmasti miellyttävät montaa ei-puolivuotismuodin nimeen vannovaa.

X

Cafe La Paca Calle Valverdella. Juotiin jasmiiniteetä (herkullista, 2,5€ per juoja) ja pelattiin Yatzya uusilla peliliikkeestä ostamillamme nopilla.

X

Happy Day Calle del Espíritu Santolla. USA:laisia cup cakeja ja muita leivoksia myyvä aika suloinen liike, jossa myös muutama pöytä kahvitteluun. Herkullisia.

X

El Rincon Calle del Espíritu Santolla. Suosittelen tilaamaan siivun baarin Tortilla de Patatasia (espanjalainen perunamunakas), joka on erittäin mehevää, ja makeaksi haudutettu sipuli antaa sille miellyttävän lisämausteen. Myös vuohenjuusto-tomaatti -bagel tuntui maistuvan Annille (ja ihan vähän mullekin). Istuessamme teellä pieni ja hieman dorkan näköinen koira odotteli oven suussa sateen päättymistä. Muutaman terassipöydän vieressä oli kyltti, jossa kiellettiin jointtien polttaminen terassialueella ("No fumen porros en la terraza"); samaan aikaan sisällä nenään leijaileva pilven makea tuoksu peitti alleen baarin muut hajut.

X



musiikki:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti