lauantai 19. kesäkuuta 2010

Viikonloppua: Teleférico ja Casa de Campo


Nonni. Mä olen ehkä 10 kertaa ajatellut meneväni "tänään" Teleféricolle, mutta "tänään" on aina osoittautunut olevansa enemmänkin "huomenna, ehkä". Eilen me otettiin itseämme niskasta kiinni ja käveltiin Parque del Oestessa sijaitsevalle lähtöpisteelle. Rata oli kiinni.

[siis Teleférico on 2-3km pitkä vaijerirata, joka vie maksavan asiakkaansa Parque del Oestesta Casa de Campoon, hinta on 3,55€ yhteen suuntaan, meno-paluu halvempi]

Annilta meni hieman fiilikset kun kävelimme paikalle turhaan, joten päätin pelastaa tilanteen maksamalla hänelle kyydin huvipuistolaitteessa, joka oli sijoitettu sisäänkäynnin luokse ilmeisesti juuri tämänkaltaisia tilanteita varten. Ja se tuntui todella toimivan!




---------------

No tänään, lauantaina 19. kesäkuuta 2010 me sitten saimme aikaiseksi mennä paikalle, ja vielä oikeaan aikaan. Mukana oli myös Manuel, pohjois-espanjalainen kämppikseni. Vaijerirata näkymineen on ihan mukava kokea, vaikken mikään suuri korkeiden paikkojen ystävä olekaan. No ei se niin oksettavan korkealla itseasiassa edes kulje.

Mutta mikä on huomattavasti rataa mukavampi, on päätepaikka Casa de Campo. Mä luulin jotenkin että kyseessä on normaali iso puisto, kuten Parque del Oeste, mutta eipä sit ollutkaan... Casa de Campo on enemmänkin tukahduttavan kuuma ja kuiva (suht) luonnollisessa kunnossa oleva virkistysalue johon Madridilaiset pääsevät pakoon kaupungin tukahduttavan kuivaa kuumuutta. Alue on täynnä karuihin oloihin tottuneita matalia puita, pensaita, ruohikkoa ja monenlaisia piikikkäitä kasveja. Linnunlaulu kuuluu voimakkaana, ja maassa on ihan vitusti kaikenlaisia hyönteisiä: tunnistin ainakin 86 eri lajia muurahaisia (valhe, mut otin kuvan yhdestä). Omasta näkökulmastani aika kauniin eksoottista ja hienon näköistä luontoa, ja "jos olisin tiennyt tämän aiemmin, olisin käynyt useammin".

Aijoo, ja Casa de Campossahan on Madridin eläintarha ja huvipuisto Parque Warner tjms. En ole käynyt.




musiikki: JEDI MIND TRICKS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti